(NIEUW) Specialisatiepakket 'Microbiologisch specialist'

€ 900,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

MICROBIOLOGISCH SPECIALIST

Dit pakket is een speciaal voordeelaanbod van drie specialisatietrainingen: Microbiologie, Fermentatie en Conservering. Bij succesvolle afronding resulteert het in maar liefst drie certificaten voor elke training.

Je merkt dat je behoefte hebt aan meer kennis microbiologie. De eigenschappen van micro-organismen, het gebruik middels fermentatie en het inactiveren door conserveren. Daarvoor wil je graag een opleiding volgen maar dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je gedegen kennis van microbiologie in relatie tot levensmiddelen? En doe je dat graag online én tegelijk praktisch en bij jou op de werkplek? Dan is deze opleiding waarschijnlijk interessant voor jou. Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat zijn micro-organismen, welke soorten zijn er, hoe werkt het in je voordeel en hoe voorkom je dat je product bederft? Wat heeft invloed op de groei- en de doding van micro-organismen? In dit pakket volgt je de trainingen Microbiologie, Fermentatie en Conservering gebundeld.

VOOR WIE

Voor mensen werkzaam in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in microbiologie en hoe te handelen met micro-organismen.

ELEARNING

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie, het maken van online toetsen in meerdere modules.

NIVEAU

De opleiding wordt gegeven op MBO/HBO niveau.

ONDERWERPEN

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Inleiding microbiologie
  • Soorten micro-organismen
  • Celopbouw
  • Indeling micro-organismen
  • Voedselvergiftiging
  • Indicatororganismen
  • Levensvoorwaarden
  • Levensfasen
  • Afdoding
  • Bemonstering
  • Hygiëne
  • Wettelijke kaders
  • Inventarisatie microbiologische risico’s
  • Beheersmaatregelen
  • Monitoring microbiologische kwaliteit
  • Bepalen microbiologische normen
  • Monsternameplan
  • Inleiding fermentatieprocessen
  • Groeicurve micro-organismen
  • Stofwisseling van micro-organismen
  • Procesomstandigheden
  • Voedingsstoffen
  • Leefklimaat
  • Temperatuur
  • Reinculturen
  • Risico’s
  • Levensmiddelen en toegepaste micor-organismen
  • Zuivel fermentatie
  • Zuursels
  • Plantaardige fermentatie
  • Dierlijke fermentatie
  • Conserveringstechnieken, -middelen en -methoden
  • Microbiologisch, fysisch, chemisch en enzymatisch bederf
  • Relatie tussen methode en type bederf
  • 16 conserveringsmethoden, waaronder:
  • Diverse hittebehandelingen
  • Koudebehandelingen
  • Gasbehandeling

CERTIFICAAT

Na afloop van de training en het behalen van elk onderdeel kun je zelf je certificaat downloaden.

Studiebelasting 

Ca. 60 uur

Dit product bevat

Specialisatietraining Conservering (NL) ©LSBL

Specialisatietraining Fermentatie(NL) ©LSBL

Specialisatietraining Microbiologie (NL) ©LSBL