(NIEUW) Specialisatiepakket 'Voedselveiligheidsspecialist

€ 850,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

Voedselveiligheidsspecialist

Dit pakket is een speciaal voordeelaanbod van drie specialisatietrainingen: HACCP, Microbiologie en Conservering. Bij succesvolle afronding resulteert het in maar liefst drie certificaten voor elke training.

Je hebt invloed op het voedselveiligheid systeem, je voert interne of zelfs externe audits uit en je merkt dat je behoefte hebt aan een update. Daarvoor wil je graag een training volgen, maar naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je gedegen HACCP, microbiologische en conserveringskennis in relatie tot de levensmiddelenindustrie? En doe je dat graag online én tegelijk praktisch? Dan is déze training waarschijnlijk interessant voor jou.

VOOR WIE

Voor iedereen die op deelneemt aan risicobeheersing van voedselveiligheidssystemen binnen de voedingsindustrie en waarbij microbiologische en conserveringskennis nodig is om het gesprek te kunnen voeren.

E-LEARNING

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen. Na het succesvol afronden kun je zelf je certificaten downloaden.

NIVEAU

De training wordt gegeven op MBO/HBO niveau.

ONDERWERPEN

  • Codex Alimentarius
  • 7 principes
  • 14 stappen
  • HACCP-plan
  • Risicoanalyse
  • Fooddefence
  • FoodFraud
  • Validatie
  • Verificatie
  • Inleiding microbiologie
  • Soorten micro-organismen
  • Celopbouw
  • Indeling micro-organismen
  • Voedselvergiftiging
  • Indicatororganismen
  • Levensvoorwaarden
  • Levensfasen
  • Afdoding
  • Bemonstering
  • Hygiëne
  • Wettelijke kaders
  • Inventarisatie microbiologische risico’s
  • Beheersmaatregelen
  • Monitoring microbiologische kwaliteit
  • Bepalen microbiologische normen
  • Monsternameplan
  • Conserveringstechnieken, -middelen en -methoden
  • Microbiologisch, fysisch, chemisch en enzymatisch bederf
  • Relatie tussen methode en type bederf
  • 16 conserveringsmethoden, waaronder:
  • Diverse hittebehandelingen
  • Koude behandelingen
  • Gasbehandeling

Studiebelasting 

Ca. 60 uur

Dit product bevat

HACCP basis

Specialisatietraining Conservering (NL) ©LSBL

Specialisatietraining HACCP (NL) ©LSBL

Specialisatietraining Microbiologie (NL) ©LSBL