Specialisatietraining Fermentatie (NL) ©LSBL

€ 350,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

SPECIALISATIETRAINING FERMENTATIE

Je bent werkzaam of wilt je verdiepen in de fermentatie van levensmiddelen. Je wilt graag meer weten over hoe je levensmiddelen veilig kunt fermenteren en hoe je de optimale smaak van het product kunt ontwikkelen. Je wilt hier graag een opleiding over volgen maar hele dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je weten hoe je zuivelproducten fermenteert? Wil je leren hoe je koffie, thee, wijn of bier perfectioneert tot ze de beste smaak hebben? Wil je te weten komen van welke factoren de beste fermentatie afhangt? Dan is deze cursus absoluut bestemd voor jou!

VOOR WIE

Voor mensen werkzaam in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in etikettering.

ELEARNING

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie en het maken van online toetsen. Na succesvolle afronding kun je zelf je certificaat downloaden.

NIVEAU

De opleiding wordt gegeven op MBO/HBO niveau.

ONDERWERPEN

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Inleiding fermentatieprocessen
  • Groeicurve micro-organismen
  • Stofwisseling van micro-organismen
  • Procesomstandigheden
  • Voedingsstoffen
  • Leefklimaat
  • Temperatuur
  • Reinculturen
  • Risico’s
  • Levensmiddelen en toegepaste micro-organismen
  • Zuivel fermentatie
  • Zuursels
  • Plantaardige fermentatie
  • Dierlijke fermentatie

CERTIFICAAT

Na afloop van de training en het behalen van de toets kun je zelf je certificaat downloaden.

Studiebelasting 

Ca. 20 uur

OPTIONEEL: PRAKTIJKTRAINING

Indien gewenst biedt LSBL een aanvullende praktijktraining. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

info@lsbl.nl | www.lsbl.nl | 0318 - 69 69 99

Specialisatietraining Fermentatie(NL) ©LSBL