Specialisatietraining Microbiologie (NL) ©LSBL

€ 350,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

SPECIALISATIETRAINING MICROBIOLOGIE

Je merkt dat je behoefte hebt aan meer kennis microbiologie. De eigenschappen van bacterien, gisten, schimmels en virussen. Daarvoor wil je graag een opleiding volgen maar dagen of avonden naar een instituut, dát past je niet zo.

Wil je gedegen kennis van microbiologie in relatie tot levensmiddelen? En doe je dat graag online én tegelijk praktisch en bij jou op de werkplek? Dan is deze opleiding waarschijnlijk interessant voor jou. Je krijgt antwoorden op vragen als: Wat zijn micro-organismen, welke soorten zijn er, wat kan je ermee en wat moet je ermee? Wat heeft invloed op de groei- en de doding van micro-organismen en hoe voer je kwaliteitscontroles uit? Bekijk hier een referentie van een oud cursist van de specialisatietraining microbiologie.

VOOR WIE

Voor mensen werkzaam in de voedingsindustrie of die te maken hebben met voeding en geïnteresseerd zijn in microbiologie.

ELEARNING

De opleiding bestaat uit het volgen van online theorie, het maken van online toetsen.

NIVEAU

De opleiding wordt gegeven op MBO/HBO niveau.

ONDERWERPEN

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Inleiding microbiologie
  • Soorten micro-organismen
  • Celopbouw
  • Indeling micro-organismen
  • Voedselvergiftiging
  • Indicatororganismen
  • Levensvoorwaarden
  • Levensfasen
  • Afdoding
  • Bemonstering
  • Hygiëne
  • Wettelijke kaders
  • Inventarisatie microbiologische risico’s
  • Beheersmaatregelen
  • Monitoring microbiologische kwaliteit
  • Bepalen microbiologische normen
  • Monsternameplan

CERTIFICAAT

Na afloop van de training en het behalen van de toets kun je zelf je certificaat downloaden.

Studiebelasting 

Ca. 22 uur

OPTIONEEL: PRAKTIJKTRAINING

Indien gewenst biedt LSBL een aanvullende praktijktraining. Hiervoor kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

info@lsbl.nl | www.lsbl.nl | 0318 - 69 69 99

Specialisatietraining Microbiologie (NL) ©LSBL